Četrta fakulteta: starševstvo

slapzmavricoSva Katja in Miha. Poročena sva sedem let in imava štiri otroke.

Zgodba najine družine se je začela na skupnem romanju v Medžugorje, kjer sva, čeprav že nekaj časa fant in dekle, začutila neko osnovno gotovost in mir glede najinega odnosa in skupne prihodnosti. Po Božjem dotiku sva v srce prejela zaupanje in moč – zaupanje, da bo On vedno z nama, in moč, da sva se odločila in se spustila v pustolovščino, imenovano zakonsko življenje.

Ko sva postala mož in žena, se je vse pravzaprav šele dobro začelo. 24-urno sobivanje namreč ponuja nešteto izzivov in priložnosti za osebnostno rast. Prilagajanje, potrpežljivost, odpuščanje in še enkrat odpuščanje – vse to je nujno, če hočeva »preživeti« kot zakonca.

Po zelo kratkem obdobju, ko sva bila samo mož in žena, sva postala oče in mama. Gospod naju je blagoslovil s čudovitim dečkom in postali smo družina. Starševstvo naju bogati in je čudovita varovalka pred prevelikim razraščanjem plevela sebičnosti in najboljša šola življenja. Sedaj, ko imava štiri otroke, se rada pošaliva, da obiskujeva že četrto fakulteto smer starševstvo.

Vsak dan znova doživljava, da je družinsko življenje res neprecenljiv dar, čeprav ne trdiva, da je vse vedno rožnato. S številom družinskih članov seveda narašča tudi število konfliktov in obveznosti, zato si morava prav zavestno vzeti čas – čas samo za naju in čas za Jezusa. Prizadevava si, da je On skala najinega življenja, zato vse svoje skrbi prelagava nanj.

Katja in Miha

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja