samuel-zakonskozivljenje»Ali niste brali, da ju je Stvarnik od začetka ustvaril kot moža in ženo, in rekel: Zaradi tega bo mož zapustil očeta in mater in se bo pridružil svoji ženi in bosta oba eno meso« (Mt 19,4Mt 19,4
English: World English Bible - WEB

4 He answered, “Haven’t you read that he who made them from the beginning made them male and female,

WP-Bible plugin
–5).

Bog je ustvaril žensko in moškega tako, da se skupaj najlepše dopolnjujeta. Poklicana sta, da ponazarjata Božjo ljubezen, si jo izkazujeta in v tej ljubezni tudi rodita in vzgajata otroke. Zakonci so v svetu znamenje, da je Bog ljubezen.

Spletni portali, ki podpirajo zakonsko in družinsko tematiko:

  • ISKRENI.NET je spletni portal, ki se zavzema za družino in vse vrednote, ki podpirajo življenje kot Božji dar.
  • DRUŽINA IN ŽIVLJENJE je društvo, ki se dejavno zavzema za družino in složnost med zakoncema.
  • ZAKONCI ZA KRISTUSA je mednarodna evangeljska in misijonarska skupnost, ki se trudi, da bi njihove družine vodil in navdihoval Sveti Duh, da bi postajale sol in luč v današnjem svetu.
  • NAJINA POT so zakonske skupine, ki jih vodijo jezuitje. V njih se srečujejo in prijateljujejo pari, ki želijo svoj zakon ohranjati in ga razvijati. Obstaja tudi enoletna priprava na zakon, šola za zakon, ki jo vodijo predvsem poročeni pari.
  • SKUPNOST EMANUEL je mednarodno javno združenje vernikov. Ne deluje le za posebno dobro svojih članov, ampak za skupno dobro celotne Cerkve. Skupnost Emanuel združuje samske, pare, družine, posvečene osebe, duhovnike. Pari in družine v Skupnosti odgovarjajo na klic, ki se je pojavil na različne načine: ob kakšnem srečanju, v šoli za zakon … Bistveno zanje je, da se odpravijo na pot, po kateri hodijo za Kristusom, živijo iz njegove ljubezni, ki je močnejša kakor vse njihove slabosti in o kateri pričujejo svetu.