danodprtihvratZa boljše razumevanje različnih oblik duhovnega poklica je tudi tako imenovana možnost »Pridi in poglej«, ko se tisti, ki razmišljajo o takem poklicu, lahko pridružijo skupnostim in od blizu vidijo njihov način življenja, dela in poslanstva. Navadno gre za konec tedna, morda tudi za dalj časa. Prav tak je tudi namen »dneva odprtih vrat«, čeprav v krajši obliki. Občasno imajo dan odprtih vrat tudi posamezni redovi.

IZKUŠNJA POKLICANOSTI [IP] je štirinajstdnevni program namenjen fantom, ki so dopolnili 17 let in bi radi bolj jasno spoznali, kakšna naj bo njihova življenjska pot, kam jih kliče Gospod.
Več na: http://www.kapucini.si/izkusnja-poklicanosti-2014/

Izkušnja poklicanosti je namenjena dekletom, ki so dopolnile 17 let in bi rade bolj jasno spoznale, kakšna naj bo njihova življenjska pot, kam jih kliče Gospod. Gre za tedensko izkušnjo življenja v skupnosti, ki zajema molitev, delo, misijonsko izkušnjo, poglobitev določenih tem v zvezi z življenjem v skupnosti in s poklicanostjo v posvečeno življenje.
Več na: http://www.fmm.si/2014/izkusnja-poklicanosti/

TOTALKA je petdnevni seminar za fante in dekleta, ki jim pomaga pri odkrivanju sebe in življenja kot poklicanosti.
V globini srca se vsak zaveda, da ima življenje smisel, in si želi odkrivati svojo pot sreče, ljubezni, svetosti in rodovitne uresničitve. Vsak se kdaj sprašuje: Kdo sem in kdo si zame Ti? Bog daje jasno zagotovilo: Imam načrt zate!
Več na: http://www.kapucini.si/

DAN ODPRTIH VRAT
Vsako prvo soboto v marcu je v Mariboru in Ljubljani srečanje za mlade, kjer lahko spoznajo različne oblike duhovnih poklicev. To je priložnost, ko si lahko pogledajo življenje v bogoslovju v Ljubljani, Slomškovem dijaškem semenišču v Mariboru ter različnih ženskih in moških redovnih skupnostih.